Tulipa aleppensis

Tulipa aleppensis

Synonymy

Source: Raab-Straube, E. von (ed.) 2022+: Liliaceae. - In: Euro+Med PlantBase - the information resource for Euro-Mediterranean plant diversity.
Tulipa aleppensis Regel in Trudy Imp. S.-Peterburgsk. Bot. Sada 2: 450. 1873
    • =Tulipa sintenisii Baker in Gard. Chron., ser. 3, 9: 330. 1891

    Distribution

    Le Sy Tu(A) 

    Euro+Med endemicA: Lebanon nativeB; Lebanon-Syria nativeC; Syria nativeB; Turkey (Turkey, Asiatic part nativenativeA,D,E,F,G,H,I)

    Bibliography

    A. Davis, P. H. 1984: Flora of Turkey and East Aegean Islands 8. – Edinburgh
    B. Mouterde, P. 1966: Nouv. Fl. Liban Syrie 1
    C. Mouterde, P. 1966: Nouvelle Flore du Liban et de la Syrie 1
    D. Davis, P. H. 1984: Flora of Turkey and East Aegean Islands 8. – Edinburgh (as Tulipa sintenisii Baker)
    E. Güner, A. 2012: Türkiye Bitkileri Listesi. – Istanbul
    F. Güner, A. 2012: Türkiye Bitkileri Listesi. – Istanbul (as Tulipa sintenisii Baker)
    G. Güner, A., Kandemir, A., Menemen, Y., Yıldırım, H., Aslan, S., Ekşi, G., Güner, I. & Çimen, A. Ö. 2018: Resimli Türkiye Florası (Illustrated Flora of Turkey) 2. – Istanbul: ANG Vakfi Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi Yayınları
    H. Güner, A., Kandemir, A., Menemen, Y., Yıldırım, H., Aslan, S., Ekşi, G., Güner, I. & Çimen, A. Ö. 2018: Resimli Türkiye Florası (Illustrated Flora of Turkey) 2. – Istanbul: ANG Vakfi Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi Yayınları (as Tulipa sintenisii Baker)